Начало Актуални новини Издателство Галерия Архив Контакти Връзки
28.06.2022 г.

РЕШЕНИЯ НА ЧЕТВЪРТИЯ  РЕДОВЕН КОНГРЕС НА ПП „НОВА ЗОРА”


I. Относно работата на Конгреса 

1. Конгресът приема Отчета на ЦПС на ПП „Нова Зора” за дейността на партията  в периода 14.07.2018 г.- 25.06.2022 г. като обективен и отразяващ цялостната работа на ЦПС, ЦИБ, Обл. ПО, Общ. ПО и ППО.

2. Конгресът приема доклада на  ЦКК на ПП „Нова Зора” за дейността й в периода 14.07.2018 г – 25.06.2022 г., като обективен, а  извършените финансови разходи за отчетния период за законни и присъщи за дейността на ПП „Нова Зора”.

3. Конгресът освобождава  досегашните членове на ЦПС, ЦИБ и председателя на партията от отговорност, потвърждава извършените промени в състава им и снема изразходваните финансови средства от отчет.

4. Конгресът приема и утвърждава направените предложения за изменения и допълнения  на Устава на ПП „Нова Зора”. След вписване  на промените в регистрацията  на ПП „Нова Зора” в СГС, уставът да се отпечата  и изпрати на Обл. ПО, Общ. ПО и ППО за изпълнение и използване  в ежедневната им работа.

5. Конгресът приема и утвърждава предложените изменения и допълнения в Програмата на ПП „Нова Зора”. След  вписване на промените в  регистрацията на ПП „Нова Зора” в СГС, Програмата да се  отпечата  и изпрати на Обл. ПО, Общ. ПО и ППО за изпълнение и използване в ежедневната им работа.

6. Конгресът задължава Председателят на партията да подготви и внесе в законния едномесечен срок необходимите документи в СГС, за вписване на извършените промени в регистрацията на ПП „Нова Зора.


28.06.2022 г.

ПОЛИТИЧЕСКА РЕЗОЛЮЦИЯ НА ЧЕТВЪРТИЯ РЕДОВЕН КОНГРЕС НА ПП „НОВА ЗОРА“


Изминалите години от 3-тия редовен конгрес на ПП „Нова Зора“ показват ясно, че приетата тогава политическа линия е била вярна, че тя бе потвърдена от живота, че нейните предвиждания се осъществиха, а очакванията й се сбъднаха. 

Политическата резолюция на настоящия 4-ти редовен конгрес може успешно да стъпи върху становищата на тази резолюция, да ги дообогати и развие, съобразно актуалната обстановка и да ги конкретизира съобразно изискванията на настоящия ден.


28.06.2022 г.

ЗА ЕДИНЕН НАРОДЕН ФРОНТ


На 25 юни, в зала № 3 на Федерацията на научно-техническите съюзи в София се проведе Четвъртия редовен конгрес на ПП „Нова Зора“.

В 11.00 ч. конгресът бе открит от председателя на партията Минчо Минчев, който приветства делегатите и гостите – известни общественици и политици, след което бе предложено и избрано ръководство на конгреса: ст.н.с.-д-р Румен Воденичаров и о.р.полк. Любен Виденов. Първото заседание бе определен да води Румен Воденичаров, който след консултации с Мандатната комисия, обяви, че до момента са регистрирани и присъстват в залата 78 делегати, което надхвърля необходимите 50% от избраните и след като съобщи, че регистрацията продължава, предложи да бъдат избрани предвидените в Устава, за по-делово протичане на конгреса, шест комисии. 

В 11.25 председателствуващият заседанието оповести началото на конгреса и даде думата за приветствие на ор.ген.л-нт Бриго Аспарухов, което бе посрещнато изключително сърдечно от делегатите и гостите. „Когато се случи да загубя верните ориентири, както и да търся и намеря правилната посока, аз разгръщам в. „Нова Зора“, заяви представителят на Изпълнителното бюро на БСП и обяви, че до конгреса е донесъл сърдечно послание от председателя на партията Корнелия Нинова.


28.06.2022 г.

ОТЕЧЕСТВОТО Е В ОПАСНОСТ! ДА СПАСИМ ОТЕЧЕСТВОТО!


Минчо МИНЧЕВ


Уважаеми делегати и гости,

Няма съмнение, че Четвъртият редовен конгрес на ПП „Нова Зора“ се провежда в съдбовни за народа и отечеството ни политически времена. Извън общия недъг на безвремието, наричано преход, което за всеки от вас е до болка познато, извън безразсъдно пропиляваната национална енергия и срутването на надежди и кумири, последните години и месеци осветиха образа на една безпътица, за която в народната памет няма аналог и няма пример в българската история. Подменени бяха смисъла и значението на ориентири и указатели, които винаги са били упование на народностния дух и са обозначавали мястото на камъка, както се казва, върху който се крепи светът на българина. Днес малцина разбират и осмислят стихията, която подкопава общите начала на българския живот, загубената вяра в тях, нарушената им святост и неприкосновеност, и малцина осъзнават безначалния хаос, в който народът ни може да бъде погубен.

За повече от 20 века в човешката история вярата, честта, дълга и любовта към Отечеството бяха понятия и неразрушими принципи, които отливаха невероятната сплав на човешкия порив към достойнство, към род и памет, и които съединяваха в неразривно цяло миналите, настоящите и бъдещите поколения. Това превръщаше нацията в един приемствено живеещ организъм, свързан с духа на народностната общност, със света на високите стремления и ценности, на традицията, историческия магнетизъм – опора и основание на които бяха православието и семейството. Много от нашите родители бяха неосъществени докрай атеисти и вярваха, че „битието определя съзнанието“. Те бяха закърмени в Ботевото порицание на Соломоновата мъдрост: „Търпи и ще си спасиш душата!“ И увлечени в борбата за справедливо разпределение на благата пропуснаха да забележат великото отсъствие на онази духовна компонента на съзнанието, без която, както бе писал още Достоевски, щом няма Бог, значи всичко става възможно.


11.01.2022 г.

БЕЗ ТЯХ, НАПРЕД И НАГОРЕ!


Минчо МИНЧЕВ


Честита Нова Година, 

другарю Пирински! 

Отминаха Светлите Рождественски Празници. Пробляснаха ярко и унило угасваха фойерверките в новогодишната нощ. Днес е вече 5 януари, последният от „мръсните дни“. Утре е Богоявление, Ден на неумиращата надежда, ръси се с китка босилек и Мълчана вода за здраве, късмет и път. Пожелавам Ви ги от сърце. И искам да Ви уверя, че и Вие понякога имате прозрения за истината. 

Напълно съм съгласен с Вас, че не друго, а живият живот е най-високият критерии за нея. Все пак не ми стана съвсем ясно защо го измервате само с късия аршин на току-що отминалата година? Може би защото тя е повод отново, както се надявате, всички социалисти да прочетат Вашите 15 основания, с които, образно казано, искате главата на Корнелия Нинова? 

Уважаваният д-р Анко Иванов сигурно пак би ми напомнил, че не бива да се намесвам във вътрешно-партийните дебати и процеси в БСП. И с него бих се съгласил, с едно условие: ако 

разгромът на българската държава не беше пряко следствие от разгрома на БСП!


страница: 1  2  ...  51  52 
12.10.2021 г.

НАЦИОНАЛНОТО ОБЕДИНЕНИЕ: С КОГО И ЗА КАКВО?

Петко ПЕТКОВ

Като заваляха едни „национални обединители“ – та цяла неделя! Започвайки от Бойко Борисов и Росен Плевнелиев, минавайки през ректора на СУ професор Анастас Герджиков, издигнат от инициативен комитет, но подкрепен от ГЕРБ, докато стигнем до Мустафа Карадайъ – обединител до обединител, мила моя майно льо! Да не говорим за патриотите, родолюбците и националистите като Волен Сидеров, Веселин Марешки, Красимир Каракачанов и Валери Симеонов. Ами двете руси кандидатки, едната от които е вдъхновена от пророчеството на баба Ванга, че „руса жена ке оправи България“, а другата – Луна Йорданова, се включва в президентската надпревара, за да весели българите? От тях само Костадин Костадинов вдъхва доверие, но според нас е грешка участието му в президентската надпревара на тези избори.
На фона на това изобилие, единственият, който „разделя“ нацията според Борисов и Карадайъ, е действащият президент Румен Радев. Но, кой знае защо този „национален разделител“, извикал пръв с вдигнат юмрук „Мутри вън!“, продължава да се радва на обществено одобрение, за което лидерите на ГЕРБ и ДПС могат само да сънуват. Или народът е прост и глупав като някои бивши премиери, та не разбира от национално единение, или критиците на Радев полагат отчаяни усилия да се задържат на повърхността, за да ги види и да им гласува отново избирателят. Все едно враната от баснята да гракне „да“ и отново да пусне сиренцето на лисицата.
Всъщност нацията отдавна се е обединила в своето отвращение от корупционния „модел Борисов“, така че фактическият национален обединител е създателят на този модел. Не ректора на СУ Анастас Герджиков, а Исус Христос да бяха подкрепили от коалицията ГЕРБ-СДС и ортаците й от ДПС, нямаше как да го подмине народната „любов“. Само наивник и фантазьор, макар и в ректорска тога, може да си въобразява, че точно той ще обедини ограбените с техните обирджии, битите с техните биячи и овцете с вълците и мечките. Особено, ако в инициативния комитет, издигнал неговата кандидатура, са стари муцуни, като Евгени Михайлов, Румяна Коларова и Нидал Алгафари, а зад тях наднича Бойко Борисов. Всъщност професор Герджиков се употребява като смокинов лист, зад който да се скрият и забравят зулумите на бившите управляващи. Но и той добави лъжица катран към кацата с меда, излизайки в платен отпуск по време на избирателната кампания. Т.е., хем ще продължи да си получава ректорската заплата, хем ще политиканства в полза на ГЕРБ и ДПС. На това се казва платен национален обединител.
Още по-нелепа е претенцията на ръководството на ДПС за национално обединение без разграничаване от фигури като Делян Пеевски, включени в американските санкции по закона „Магнитски“. Последният изскочи и от Досиетата „Пандора“ като собственик на три офшорни фирми, неспоменати в подадените от него имуществени декларации. Не е изключено и другият българин, споменат в мащабното журналистическо разследване, да се окаже свързан с ДПС или ГЕРБ. Слушайки лъжливите им обещания за възстановяване единството на нацията, неволно се сещаме за казаното в един американски екшън: „Спасението на свободния свят е в ръцете на банда крадци!“
Коя нация ще обединяват Ахмед Доган, Мустафа Карадайъ и Хамид Хамид? Българската или турската? Защото, ако за Карадайъ „анаватан“, т.е. „родината-майка“ на депесарите е Турция, той е последният, който може да упреква Радев, че разделя нацията. С хора като Делян Пеевски и Иван Гешев ли да я обединява? Двамата са точно такива „национални обединители“, какъвто е и Бойко Борисов. В смисъл, че будят същото отвращение и презрение, които се пренасят и върху техните партии и Прокуратурата. При ДПС отвращението е към покровителстваните от ръководството феодали, а не към българските турци. Последните чудесно съжителстват и ще продължат да съжителстват мирно с българите, арменците, евреите, ромите и гърците, ако депесарите, (лъже) „патриотите“ и „демократите“ не човъркаха стари рани и обиди от миналото. Не вярвам избирателите на ДПС да изпадат в умиление като гледат разкоша, в който тънат фалшивите защитници на правата и свободите. Някои от тях стигнаха до там да обявят властите в САЩ за подведени от платени от България лобисти, така че да обявят „най-големия дарител“ от ДПС Пеевски за спонсор на корупцията в България. Санким, включването на Пеевски в списъка на санкционираните по закона „Магнитски“ било поръчано и платено от България.
И сякаш за да потвърдят поговорката, че гарван гарвану око не вади, депесарските „либерални евроатлантици“ се коалират на практика със също толкова фалшивите „десни евроатлантици“ от ГЕРБ-СДС, заявявайки готовност на балотажа да подкрепят професор Анастас Герджиков. Преди да са номинирали свой кандидат-президент, от ДПС заявяват подкрепа на кандидата, подкрепен от Бойко Борисовата коалиция! Излишно е да питаме дали тази подкрепа е безусловна: депесарските феодали и „селям“ не казват, ако „изстудят ръчичките” им с някоя и друга пачка „зелени гущери”. Същото важи и за ГЕРБ-СДС, чието верую е, че няма безплатен обяд. Или че безплатно е само сиренето в капана за мишки. Подобните се намират и се съюзяват явно или скрито. Обаче нашите криптокоалиционни ортаци са и крадливи на това отгоре. А пък крадците не са нито леви, нито десни, нито са центристи и либерали. Келепирджийството няма нито цвят, нито мирис, нито посока в политическата координатна система. Парите не миришат, а основното им качество е тяхното количество.
Обаче чудесата на българската политическа фауна не се изчерпват с горе казаното. Както предвидихме в миналия брой, в президентската надпревара се включи и председателят на ВКС Лозан Панов, чийто мандат изтича през февруари 2022 г. и той се озърта за ново поприще. Кой ли му внуши, че бидейки подкрепен от „Демократична България“ (ДБ), ще има шанс да стане държавен глава и като такъв да извърши желаната съдебна реформа? Според нас неговото президентско приключение ще има за резултат единствено отлагането на развръзката от президентските избори за втория тур. Каквото и да говорят той и застъпниците му от ДБ, това е индиректна подкрепа за кандидата на ГЕРБ професор Герджиков. Съпредседателите на ДБ Христо Иванов и Атанас Атанасов за трети път предадоха хората, които протестираха миналото лято срещу Борисов и Гешев. Остава само суверенът да накаже това вероломство, като маргинализира коалицията на Христо Иванов и Атанас Атанасов, или изцяло я „изчегърта“ от 47-мото НС. „Лудите не може никой утеши, бесните не може никой укроти“, пише Ботев. 
Ще дойде Видовден - на 14 или на 21 ноември, и тогава ще се види кой какъв е в действителност. За едни това ще е празник, за други – ден за плач и скърцане със зъби. Важното е суверенът да си събере ума, а не да се кае със закъснение за емоционалния си избор. И вместо да се надява на чудодейни Месии, да избере това, което времето е проверило, че върши работа. Нали никой не отива при начинаещ лекар, само защото е непознат? „На такива хора дай работа, които са разсъдителни, постоянни, безстрашни и великодушни. Едно от тия (качества, б.р.) да липсва на водача на тая свята работа, то той ще я улайневи, както и да е.“ - пише Васил Левски до Любен Каравелов на 16.9.1872 г. Преценете сами кой от кандидатите за президентския пост притежава всички тези качества и тогава гласувайте!