Начало Актуални новини Издателство Галерия Архив Контакти Връзки
 

Книгата на Николай Стариков е с цена 14 лв. и може да се закупи от офиса на ул. “Пиротска” 3
в София, както и да се поръча с обикновен пощенски запис
на стойност 16 лв.
(14 лв. + 2 лв. за пощенската пратка), на адрес:
София 1000, ул. “Пиротска” 3, “Нова Зора”,
за Минчо Мънчев Минчев

****
Николай Стариков - Криза. Как се правиЛитературният дебют на Николай Стариков на български език - “Криза. Как се прави”, е многопластов опит да се разгледат основни проблеми на днешото време. Авторът е успял да сътвори невероятна мозайка от факти, анализи и документални данни за финансовата криза от 2008 г., чието цунами се опитва да удави целия свят.
Вероятно поради задълбочените си познания върху руската и световна история, авторът имплантира знакови събития, изследва връзките между тях, дори и на пръв поглед несвързани, и в крайна сметка от привидния хаос изниква отблъскващото лице на най-грандиозната спекулативна операция в световната история.
Кризата, според Стариков, преследва на първо място евтиното изкупуване на най-важните световни активи. Другата цел е да бъде “изгорена” излишната доларова маса. В предата между тези две операции големият печеливш се оказват собствениците на Федералния резерв, частната печатница на необезпечените с активи парични купюри, които дори не са емитирани от държавата САЩ.