Начало Актуални новини Издателство Галерия Архив Контакти Връзки
16.04.2019 г.

ВЪПРОСЪТ НА „НОВА ЗОРА“


 

В неделя, 14 април, приключи дългоочакваното заседание на Националния съвет на БСП. Както всички знаят, на него бе обсъждано подреждането на листата за изборите на 26 май за представители в Европейския парламент на кандидатите от Коалиция „БСП за България“. Последната формулировка е по-скоро подвеждаща, защото на членовете на Националния съвет не беше представена листа, обсъждана и утвърдена в политическия съвет на Коалицията, в чийто състав, освен БСП, влизат и ПП „Нова Зора“, Комунистическа партия на България, ПК „Тракия“ и ПК „Екогласност“.

От 17-те места в листата, Изпълнителното бюро на БСП, от чието име тя бе представена, за коалиционен партньор бе отредено последното 17-то място, което бе предоставено на председателя на ПК „Екогласност“ - Емил Георгиев.

Три места бяха отредени за т.нар гражданска квота. Първото – на Елена Йончева, утвърдена за водач на листата на предишното заседание на Националния съвет. Четвъртото и десетото място бяха предоставени на двама достойни кандидати – Иво Христов и Велизар Енчев.


29.08.2014 г.

Служебната хунта на Плевнелиев ни хвърля срещу Русия

Декларация на ПП “Нова Зора”

Във връзка с пубикувания от Министерство на отбраната документ „Визия 2020”: България в НАТО и в европейската отбрана”, ПП „Нова Зора” заявява следното:

Според заложените в документа идеи и изводи България се намира в цивилизационна война с всички произтичащи от това последици. “Визия 2020” ни въвлича в нея благодарение на шайка престъпни и неуки политици, които се възприемат като „божи дар” за неуравновесения според тях български народ. И кой е врагът? – Русия, нашата освободителка! - за подвига на която благодарният народ е осеял свещената българска земя с паметници на вечна признателност.

Няма значение, че „визията” беше отзована предвид общественото възражение. По-важното е, че двамата херостратовци Росен Плевнелиев и Велизар Шаламанов, записаха имената си в черния пантеон на предателството спрямо българското бъдеще, стоят по местата си във властта и тяхната престъпна дейност ще продължи. Трябва ясно и определено да се каже: хора като Плевнелиев и Шаламанов са врагове на народа с всички произтичащи от това последици.


13.05.2014 г.

ДИПЛОМАЦИЯТА – ДЕЛО ТОНЬКОЕ!  

Открито писмо

до министъра на външните работи

на Р България г-н Кристиян Вигенин

 

Г-н Министър,

напоследък е модерно в политиката, както и във всяка отговорна човешка дейност, да се използват опорни точки. Във връзка с поредния, сътворен от Вас дипломатически конфуз, този път относно посещението на председателя на руската Дума Сергей Наришкин в България, и твърденията на МВнР, че България като член на ЕС е “длъжна да приложи в изпълнение европейското решение за санкции срещу Русия заради кризата в Украйна”, съм упълномощен като председател на ПП “Нова Зора” да Ви посоча следните три основания за ориентири и едно предупреждение.


08.03.2014 г.

НОВИЯТ DRANG NACH OSTEN

Декларация на ЦПС на ПП “Нова Зора”

Централният политически съвет на ПП „Нова Зора” е упълномощен да заяви, че възникването и утвърждаването в Европа на власт на най-реакционните сили на нацизма е дълбоко обезпокоителен факт. И че това е поредният опит да бъде зачертан най-важният резултат от Втората световна война – отхвърлянето и заклеймяването на човеконенавистническата нацистка идеология и практика и утвърждаването на свободното право на народите за самоопределение.

ЦПС на ПП “Нова Зора” изразява своята тревога и от факта, че този принцип, изтъкван и застъпван като необходимо и незаобиколимо условие за демократичност и свобода, и налаган, понякога дори със сила, от т. нар. международна общност, бе демонстративно пренебрегнат пред очите на целия свят от най-видни представители на САЩ и ЕС при оценяването на февруарските събития в Киев, довели Украйна до ръба на гражданската война.


01.03.2014 г.

ДЕКЛАРАЦИЯ НА ПАРЛАМЕНТАРНАТА ГРУПА НА КОАЛИЦИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ ПО ПОВОД ТРЕТИ МАРТ

В душата на народа, в скрижалите на българския дух, в паметта българска, гори жаравата на Трети март. Деня на Освобождението, на възкресената българска държавност.

Трети март е ден на славата и подвига, на честта и достойнството, на благородството и самопожертвата. Трети март е ден на почит и признателност към паметта на хилядите жертви за национално освобождение и към делото на освободителката Русия.

Преди 136 години в 17 часа на 3 март (стар стил -19 февруари) в Сан Стефано, на 10 км. от историческия център на Истанбул, е подписан мирния договор между Русия и Османската империя. С него се слага край на Руско-турската война от 1877-1878 г. и се възстановява българската държавност след пет века османско владичество.


страница: 1  2  ...  7  8 
13.05.2014 г.

ДИПЛОМАЦИЯТА – ДЕЛО ТОНЬКОЕ!  

Открито писмо

до министъра на външните работи

на Р България г-н Кристиян Вигенин

 

Г-н Министър,

напоследък е модерно в политиката, както и във всяка отговорна човешка дейност, да се използват опорни точки. Във връзка с поредния, сътворен от Вас дипломатически конфуз, този път относно посещението на председателя на руската Дума Сергей Наришкин в България, и твърденията на МВнР, че България като член на ЕС е “длъжна да приложи в изпълнение европейското решение за санкции срещу Русия заради кризата в Украйна”, съм упълномощен като председател на ПП “Нова Зора” да Ви посоча следните три основания за ориентири и едно предупреждение.

 

Първо, доколкото е известно на света, в последните над триста години нито географската дължина, нито географската ширина, на която и да е точка от света, са били основание да бъдат недостъпни за руснаците. И те са ги посещавали, включително и като столици - от Париж и Берлин през Виена, Прага, Варшава и Будапеща, до Букурещ, Белград, Рига, Талин, Вилнюс и София. И когато им се е пречело, а те са имали особено силно желание да го направят, не са идвали само на коне, а са използвали и други, по-особени средства за верижно придвижване, независимо какво твърди пренаписаната и подправена днешна история за тяхната освободителна мисия.

Като външен на България министър, имайте предвид това обстоятелство.

Второ, няма съмнение, че отношението на руснаците към братския български народ е добронамерено и непроменимо и никакви изявления на “чиновниците от МВнР на тази страна” не са в състояние да разтрогнат сътворения през вековете българо-руски геополитически културен, духовен и икономически съюз.

Това, че Вие си позволявате от името на България да затръшнете вратата на пословичното българско гостоприемство пред скъп и желан гост, говори не за някаква придобита недружелюбност на народа ни в семейството на т. нар. европейски ценности, а за отсъствие на български ценности в съзнанието на външния на България министър във Ваше лице.

Трето, не бива да забравяте, че всеки мандат има край и че е най-малкото несигурно, че момчето от Горно Драглище, Разложко, ще се радва още дълго на подкрепата на хиляди социалисти върху безкрайното търпение на които да изгражда своята, както му се струва, несвършваща кариера на брюкселски чиновник. Такива ги употребяват, но не ги уважават.

И едно предупреждение.

Г-н Министър, България все още не е 51-ви щат на САЩ и интересите на великата държава не са непременно наши интереси. В този смисъл волята на българския народ е безкрайна: ние ще отстояваме суверенитета си, колкото и трудно и скъпо да ни струва това. Защото знаем, че българският суверенитет не се трансферира, не се залага и не се продава, колкото и да са усърдни и неуморни търгуващите с него, дори когато по съвместителство са и външни на България министри.

В този смисъл, като имам честта да Ви уверя в непоколебимата ни воля на български патриоти, оставам верен на принципа, че нищо няма да бъде забравено и никой няма да бъде забравен. Така че, помнете – дипломацията е дело тонькое!

Минчо Минчев председател на ПП “Нова Зора”

София                         

1 май 2014 г.