Начало Актуални новини Издателство Галерия Архив Контакти Връзки
16.04.2019 г.

ВЪПРОСЪТ НА „НОВА ЗОРА“


 

В неделя, 14 април, приключи дългоочакваното заседание на Националния съвет на БСП. Както всички знаят, на него бе обсъждано подреждането на листата за изборите на 26 май за представители в Европейския парламент на кандидатите от Коалиция „БСП за България“. Последната формулировка е по-скоро подвеждаща, защото на членовете на Националния съвет не беше представена листа, обсъждана и утвърдена в политическия съвет на Коалицията, в чийто състав, освен БСП, влизат и ПП „Нова Зора“, Комунистическа партия на България, ПК „Тракия“ и ПК „Екогласност“.

От 17-те места в листата, Изпълнителното бюро на БСП, от чието име тя бе представена, за коалиционен партньор бе отредено последното 17-то място, което бе предоставено на председателя на ПК „Екогласност“ - Емил Георгиев.

Три места бяха отредени за т.нар гражданска квота. Първото – на Елена Йончева, утвърдена за водач на листата на предишното заседание на Националния съвет. Четвъртото и десетото място бяха предоставени на двама достойни кандидати – Иво Христов и Велизар Енчев.


29.08.2014 г.

Служебната хунта на Плевнелиев ни хвърля срещу Русия

Декларация на ПП “Нова Зора”

Във връзка с пубикувания от Министерство на отбраната документ „Визия 2020”: България в НАТО и в европейската отбрана”, ПП „Нова Зора” заявява следното:

Според заложените в документа идеи и изводи България се намира в цивилизационна война с всички произтичащи от това последици. “Визия 2020” ни въвлича в нея благодарение на шайка престъпни и неуки политици, които се възприемат като „божи дар” за неуравновесения според тях български народ. И кой е врагът? – Русия, нашата освободителка! - за подвига на която благодарният народ е осеял свещената българска земя с паметници на вечна признателност.

Няма значение, че „визията” беше отзована предвид общественото възражение. По-важното е, че двамата херостратовци Росен Плевнелиев и Велизар Шаламанов, записаха имената си в черния пантеон на предателството спрямо българското бъдеще, стоят по местата си във властта и тяхната престъпна дейност ще продължи. Трябва ясно и определено да се каже: хора като Плевнелиев и Шаламанов са врагове на народа с всички произтичащи от това последици.


13.05.2014 г.

ДИПЛОМАЦИЯТА – ДЕЛО ТОНЬКОЕ!  

Открито писмо

до министъра на външните работи

на Р България г-н Кристиян Вигенин

 

Г-н Министър,

напоследък е модерно в политиката, както и във всяка отговорна човешка дейност, да се използват опорни точки. Във връзка с поредния, сътворен от Вас дипломатически конфуз, този път относно посещението на председателя на руската Дума Сергей Наришкин в България, и твърденията на МВнР, че България като член на ЕС е “длъжна да приложи в изпълнение европейското решение за санкции срещу Русия заради кризата в Украйна”, съм упълномощен като председател на ПП “Нова Зора” да Ви посоча следните три основания за ориентири и едно предупреждение.


08.03.2014 г.

НОВИЯТ DRANG NACH OSTEN

Декларация на ЦПС на ПП “Нова Зора”

Централният политически съвет на ПП „Нова Зора” е упълномощен да заяви, че възникването и утвърждаването в Европа на власт на най-реакционните сили на нацизма е дълбоко обезпокоителен факт. И че това е поредният опит да бъде зачертан най-важният резултат от Втората световна война – отхвърлянето и заклеймяването на човеконенавистническата нацистка идеология и практика и утвърждаването на свободното право на народите за самоопределение.

ЦПС на ПП “Нова Зора” изразява своята тревога и от факта, че този принцип, изтъкван и застъпван като необходимо и незаобиколимо условие за демократичност и свобода, и налаган, понякога дори със сила, от т. нар. международна общност, бе демонстративно пренебрегнат пред очите на целия свят от най-видни представители на САЩ и ЕС при оценяването на февруарските събития в Киев, довели Украйна до ръба на гражданската война.


01.03.2014 г.

ДЕКЛАРАЦИЯ НА ПАРЛАМЕНТАРНАТА ГРУПА НА КОАЛИЦИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ ПО ПОВОД ТРЕТИ МАРТ

В душата на народа, в скрижалите на българския дух, в паметта българска, гори жаравата на Трети март. Деня на Освобождението, на възкресената българска държавност.

Трети март е ден на славата и подвига, на честта и достойнството, на благородството и самопожертвата. Трети март е ден на почит и признателност към паметта на хилядите жертви за национално освобождение и към делото на освободителката Русия.

Преди 136 години в 17 часа на 3 март (стар стил -19 февруари) в Сан Стефано, на 10 км. от историческия център на Истанбул, е подписан мирния договор между Русия и Османската империя. С него се слага край на Руско-турската война от 1877-1878 г. и се възстановява българската държавност след пет века османско владичество.


страница: 1  2  ...  7  8 
08.03.2014 г.

НОВИЯТ DRANG NACH OSTEN

Декларация на ЦПС на ПП “Нова Зора”

Централният политически съвет на ПП „Нова Зора” е упълномощен да заяви, че възникването и утвърждаването в Европа на власт на най-реакционните сили на нацизма е дълбоко обезпокоителен факт. И че това е поредният опит да бъде зачертан най-важният резултат от Втората световна война – отхвърлянето и заклеймяването на човеконенавистническата нацистка идеология и практика и утвърждаването на свободното право на народите за самоопределение.

ЦПС на ПП “Нова Зора” изразява своята тревога и от факта, че този принцип, изтъкван и застъпван като необходимо и незаобиколимо условие за демократичност и свобода, и налаган, понякога дори със сила, от т. нар. международна общност, бе демонстративно пренебрегнат пред очите на целия свят от най-видни представители на САЩ и ЕС при оценяването на февруарските събития в Киев, довели Украйна до ръба на гражданската война.

Демократичната фразеология и риторика, могъщата пропагандна кампания с използването само на черно-бели краски и клишета, вселенският плач Йеремиев за мизерията и тежката икономическа криза, до която е доведена Украйна, за все повече хора в света са само жалък опит да бъдат легализирани резултатите от метежните вълнения в Киев и те да бъдат представени за демократичен избор. Днес всеки човек, вярващ в принципите на демокрацията, в свободната воля на хората, изразена в демократични и честни избори, си задава въпроса: защо и от кога завземането със сила на власт, избрана с международно признати демократични и честни избори, стана демократичен акт?

Този въпрос неочаквано получи своя отговор от бившия зам.-министър на финансите на САЩ при президента Рейгън – Пол Крейг Робъртс. „Русия е под атака – писа той, - и ако руснаците не разбират това, ще се превърнат в история”... „Самият Вашингтон е виновен за кризата в Украйна”... „Вероятният изход от тази дръзка стратегическа заплаха, с която Вашингтон предизвиква Русия, е ядрената война”, „...Виктория Нюланд, разбира ли тя риска от избухването на ядрена война заради намесата на Вашингтон във вътрешните работи на Украйна и Русия? Знаят ли президентът Обама и Конгресът на САЩ, че има такъв помощник на държавния секретар, който сега провокира Армагедон?”

Написаното от Пол Крейг Робъртс раздира непрогледната завеса на хоризонта, за да открие пред очите на света не само близкото зарево на апокалипсиса, но и възкресителите, и вдъхновителите на най-опасните призраци на историята.

ЦПС на ПП “Нова Зора”, обърнат с лице към жестоката истина, посочва на членовете и симпатизантите на партията, както и на всички честни хора в България, опасната игра с огъня на великата демокрация САЩ и “на марионетките от ЕС”, както нарича европейската бюрокрация изтъкнатият американски финансист, публицист и държавник.

В стремежа си да задушат Руската федерация и да сатанизират президента Путин, те не се гнусят да се възползват от услугите на украинските неонацисти и на техните бойни формирования. Така за първи път след Втората световна война, в ситуация на световна криза, САЩ и ЕС реанимират за нов живот чудовището на нацизма. И няма съмнение, че неговият нов поход ще бъде насочен пак срещу славянския свят, срещу народа на Източна и Южна Украйна, срещу народите и пространствата на Русия заради техните суровини и богатства, заради това, че са последна пречка в мечтания от Вашингтон еднополюсен свят под американски диктат.

ЦПС на ПП „Нова Зора” е убеден, че славянска и православна България, която обстоятелствата поставят между воденичните камъни на новата епоха на евроатлантически безпредел и натиск, трябва да устои в най-острата и значима криза след Втората световна война. Тогава ние устояхме на истеричните изстъпления на Адолф Хитлер, нима новите силни мира сего са по-луди от него?

ЦПС на ПП „Нова Зора” констатира, че бюрокрацията на ЕС, на който България е член, и която днес уви, изразява волунтаристичните виждания на десните сили в Европа, изпада във все по-голяма зависимост от задокеанския хегемон.

ЦПС на ПП „Нова Зора” е срещу това нетърпимо положение. На предстоящите избори за европейски парламент ние вярваме и ще работим така, че срещу безгръбначието и безхаберието на днешните европейски чиновници, подкрепящи силите на десния екстремизъм и фашизъм, народите от Европа да съумеят да противопоставят единния ляв фронт на своите патриоти и на хората с лява политическа култура.

Ние заявяваме:
“Не” на фашизма!
“Не” на нацизма и войната!
“Не” на новия поход на Изток!

ПП „Нова Зора” призовава висшите държавни органи на Р България да се разграничават категорично от нелегитимната власт в Киев, както и от всякакви прояви на дирижирана русофобия, налагана от днешните временни сюзерени.

Като взема предвид всички исторически, етнически и геостратегически мотиви на протичащата в Украйна криза, ЦПС на ПП “Нова Зора” категорично заявява, че не вижда никакви евроатлантически основания за намеса в украинските събития от страна на Вашингтон и Брюксел. Ние заставаме зад правото на Русия да бъде най-заинтересованата страна като непосредствен съсед на Украйна, неразделима част от нейното жизнено и историческо пространство.

ЦПС на ПП “Нова Зора” предупреждава, че позицията да бъде поддръжник на запаления геополитически огън, е опасна за България и може да доведе до поредна национална катастрофа.

До приключването на кризата Р България трябва да спазва самоограниченията, произтичащи от един обясним неутралитет и да демонстрира разбираща позиция към нашата Освободителка Русия, делото на която само преди дни почетохме с нашия национален празник.

 

ЦПС на ПП „Нова Зора”
Председател Минчо Минчев

София, 8 март 2014 г.